KUUM: Politsei alustas minister Kulmuni raha-asjade uurimist, Kulmuni pani ameti maha

Oma konsultatsioonikulud riigil kinni maksta lasknud rahandusminister Katri Kulmuni teatas, et astub ametist tagasi. Ühtlasi tuli teade, et politsei alustas Kulmuni raha-asjade uurimist.

Kulmuni, kes on ühtlasi keskerakonna esimees teatas, et võtab poliitilise vastutuse ja astub ametist tagasi. Keskerakond valib uue ministri võimalikult ruttu, vahendab MTV.

Kulmuni kinnitas täna, et astub ministriametist tagasi, aga jätkab erakonna juhina, vahendab Yle.

Politseile on tehtud kaks avaldust Kulmuniga seotud raha kuritarvituste osas, vahendab Demokraatti. Politsei on alustanud asja uurimist, aga krimasja pole veel algatatud.

Politsei uurib kõigepealt, kas seadust on rikutud. Suomen Kuvalehti kirjutas, et Kulmuni on tellinud isiklikke esinemiskoolitusi riigi raha eest summas üle 50 tuhande euro. Kulud lasti kinni maksta algul majandus- ja siis rahandusministeeriumil. Kulmuni oli majandusminister enne rahandusministriks saamist.

Kahtluse kohaselt kasutas Kulmuni koolitusi omaenda ja partei huvides, mitte aga ministriameti jaoks. Nii näiteks sai Kulmuni koolitust firmast Tekiri samal päeval, kui konkureeriva sotside erakonna esimees Antti Rinne astus peaministri ametist tagasi.

Katri Kulmunin esiintymiskoulutukset poliisille – oikeuskanslerille ropissut kanteluita

Rikoskomisario Teemu Jokinen Helsingin poliisilaitokselta vahvistaa Demokraatille, että valtiovarainministeri Katri Kulmuniin (kesk.) liittyvä esiintymiskoulutussoppa on nyt poliisin käsittelyssä. Poliisille on tehty asiasta kaksi tutkintapyyntöä. Suoraan esitutkintaan ei ole kuitenkaan menty, vaan poliisi on käynnistänyt asiasta esiselvityksen. – Siinä katsotaan, mistä siinä on kysymys, millaisia hankintasäännöksiä tähän liittyy ja onko syytä epäillä, että sellaisia säännöksiä olisi rikottu, Teemu Jokinen sanoo.

Kommentaarid
(Külastatud 413 korda, 1 külastust täna)