KUUM: Lissabonis koroonaga seoses hädaolukord, piirangud tulevad tagasi

Vaid loetud nädalad pärast seda, kui Portugal avas piirid välisturistidele on seal koroonaviirusega nakatumiste hulk teinud suure hüppe, mistõttu kehtestatakse pealinnas Lissabonis ja selle ümbruses taas piirangud.

Järgmisest nädalast peavad kõik Lissaboni ja selle ümbruse elanikud püsima kodus, teatas Portugali valitsus neljapäeval. Inimestel on õigus kodust lahkuda ainult hädavajaliku, näiteks toidu ja ravimite ostmiseks, samuti tööle minekuks ja töölt naasmiseks, vahendab Reuters.

Peaminister Antonio Costa ütles pressikonverentsil, et ainus võimalus piirata nakkuse levikut on püsida kodus, hoida teistega vahet ning järgida hügieenireegleid. Karmid piirangud kehtivad 1-14. juulini. Siis otsustatakse uuesti, mida teha.

Koosolemist on piiratud 5 inimesega. Teisipäeval kehtestas valitsus piirangu, kus asutused, välja arvatud söögikohad tuleb sulgeda kell 20. Tänavatel on rohkem patrulle, kes kontrollivad nõuete täitmist. Need, kes korda rikuvad, saavad karistada, lubas peaminister Costa.

Portugalis on kokku tuvastatud üle 40 tuhande koroonaviirusega nakatumise ja 1549 koroonasurma. Seni on Portugali peetud üheks koroonaga võitluse edulooks. Portugalis hakati piiranguid leevendama 4. mail. Viimastel nädalatel on aga hakanud Portugalis nakatumiste hulk taas kasvama. Iga päev tuleb juurde mitusada uut nakatumist.

Portugal brings back some coronavirus lockdown measures in Lisbon

LISBON (Reuters) – People in several parts of Greater Lisbon will have to go back to staying at home from next week as Portuguese authorities deal with a worrying wave of coronavirus on the city’s outskirts, the government announced on Thursday.

Kommentaarid
(Külastatud 2,632 korda, 1 külastust täna)