KUUM: Koroona teine laine juba kohal – Iraanis lööb nakatumiste arv uusi rekordeid pärast piirangute leevendamist

Iraan on maailmas esimene riik, kuhu jõudis pärast piirangute leevendamist koroonaviiruse teine laine. Päevane uute nakatumist arv hüppas kolmapäeval 3574 peale, mis on kõrgem kui 30. märtsil registreeritud 3186 uut nakatumist.

Iraan hakkas piiranguid leevendama aprilli keskpaigas, kui nakatumiste arv hakkas vähenema. Pärast seda hakkas nakatumiste arv maikuu algul taas tõusma ning nüüd on päevane nakatumiste arv kerkinud taas üle 3000, vahendab Daily Mail.

Iraani terviseametnikud väidavad, et see nn teine laine tuleb tegelikult suuremast testimisest. Seda tõestab osaliselt asjaolu, et Iraanis pole koroonasurmade arv kasvule pööranud. Päevane registreeritud koroonasurmade arv on Iraanis püsinud 60 ringis.

Uute nakatumiste arv on aga muutnud murelikuks Iraani presidendi Hassan Rouhani, kes hoiatas, et kui inimesed ei võta viirust enam tõsiselt, siis kehtestatakse uued piirangud. See aga kahjustab majandust.

Iraani terviseminister Saeed Namaki lisas, et paljud inimesed arvavad, et viirus on möödas. Tegelikkuses pole aga haigus kuhugi kadunud ja kui valvsus kaotatakse, siis pääseb haigus uuesti valla.

Iraan oli üks esimesi riike, kuhu koroonaviirus pärast Hiinat jõudis. Erinevalt Hiinast aga pole suudetud Iraanis viirust välja juurida. Kokku on Iraanis registreeritud 164 270 nakatumist ja 8071 koroonasurma.

Iran becomes the first country to report a second wave of coronavirus

Iran appears to be suffering a second wave of coronavirus infections, data shows Country saw cases drop in April after ordering people to stay in their homes But total has been steadily climbing this month and is now at record levels Iran reported 3,574 cases Wednesday, topping 3,186 logged on March 30 Here’s how to help people impacted by Covid-19 Iran has become the first country in the world to report a second wave of coronavirus infections after easing its lockdown.

Kommentaarid
(Külastatud 1,089 korda, 1 külastust täna)