KUUM: Hiinast leiti juba uus viirus, mis võib põhjustada pandeemia

Hiinas leiti sigadel uus ohtlik viirus, mis võib põhjustada üleilmse pandeemia, kui see inimestele üle kandub.

Tegemist on uut tüüpi seagripi viirusega. Viirus leiti sigadel, aga see võib mõne teise looma kaudu jõuda inimesteni, väidab teadusajakirjas Proceedings of the National Academy of Sciences avaldatud uuring.

Kuivõrd tegemist on uue viirusega, siis pole inimesel selle suhtes tekkinud immuunsust.

Hiina ametivõimude väitel on nüüd oluline, et viirus ei hakkaks levima sigade hulgas. Teisest küljest peab jälgima kõiki inimesi, kes sigadega kokku puutuvad.

Uus viirus kannab nime G4 ja see on 2009. aasta seagripi järglane. 2009. aasta seagripp arenes pandeemiaks, aga see polnud nii ohtlik kui algul kardeti. See tuli asjaolust, et vanematel inimestel oli selle suhtes teatud immuunsus.

Praegu keskendutakse koroonaviirusele ja see on OK, samas ei saa tähelepanuta jätta teisi viiruseid, ütles Nottinghami ülikooli professor Kin-Chow Chang intervjuus BBC-le.

Flu virus with ‘pandemic potential’ found in China

A new strain of flu which has the potential to become pandemic has been identified in China by scientists. It emerged recently and is carried by pigs, but can infect humans, they say. The researchers are concerned that it could mutate further so that it can spread easily from person to person, and trigger a global outbreak.

Kommentaarid
(Külastatud 2,146 korda, 1 külastust täna)