KUUM: Helsingis kogunes rassismi-vastasele meeleavaldusele 3000 inimest, politsei saatis selle laiali (lisatud video)

Helsingis kogunes täna, kolmapäeva õhtul politsei vägivalla ja rassismi vastsele meeleavaldusele 3000 inimest, mistõttu politsei oli sunnitud selle laiali saatma.

Rahvas kogunes Helsingi kesklinna Senativäljakule. Tegemist oli nn BLM ehk Black Lives Matter (Mustad Elud Loevad) meeleavaldusega, milliseid on korraldatud viimastel päevadel üle terve maailma pärast mustanahalise ameeriklase George Floydi surma.

Soomes kehtiva korra kohaselt tohib korraldada kuni 500 osavõtjaga kogunemisi, mille puhul tuleb järgida ohutut distantsi. Politsei hinnangul aga osales Helsingi meeleavaldusel vähemalt 3000 inimest, vahendab Iltalehti.

Meeleavaldus algas kella 17 ajal. Juba kella 17.25 ajal andis politsei teada, et kohal on rohkem inimesi kui kehtiv kord ette näeb. Kella 18 ajal teatas politsei, et ürituse korraldajal on palutud asi lõpetada nakatumisohu tõttu. Meeleavaldus kulges rahulikult ja mingeid korrarikkumisi ei tuvastatud. Meeleavalduse lõpetamisse suhtuti samuti rahulikult. Kohal olid vaid üksikud politseinikud.

Meeleavaldus algas kell 17 ja see pidi kestma kuni kella 20-ni, aga suure rahvahulga tõttu kestis see vaid tund aega.

Kommentaarid
(Külastatud 2,048 korda, 1 külastust täna)