KUUM: Ametist lahkunud Soome rahandusministri eesmärk võib olla kukutada Soome valitsus

Eile reedel ametist lahkumisest teatanud keskerakondlasest rahandusministri Katri Kulmuni eesmärk võib olla kukutada järgmisel nädalal praegune sotsi Sanna Marini juhitav valitsus.

Sellele viitab asjaolu, et homme pühapäeval toimuma pidanud keskerakonna juhatuse ja parlamendifraktsiooni koosolek lükati määramata ajaks edasi. Koosolekul pidi valitama välja uus rahandusminister, vahendab Suomen Kuvalehti.

Kulmuni teatas reedel oma ametist tagasiastumisest peale seda, kui sai teatavaks, et ta oli tellinud konsultatsioonifirmalt Tekir Oy üle 56 203 euro eest esinemiskoolitust, mille maksis kinni riik. Kulumuni ütles, et võtab seoses juhtunuga vastutuse, kuigi ta ise polnud kursis kõigi tellimustega ega polnud neid tellinud. Ta märkis, et sai ise summast teada alles käesoleval nädalal.

Osa keskustan johdosta epäilee Kulmunin yrittävän hallituksen kaatamista – Suomenkuvalehti.fi

Valtiovarainministerin valinnan siirto aloitti sisällissodan keskustassa. Keskustan puheenjohtajan, valtiovarainministeri Katri Kulmunin ero hallituksesta on ajanut puolueen sekasortoiseen tilaan. Osa puolueen johdosta pelkää, että Kulmuni yrittää kaataa ensi viikolla pääministeri Sanna Marinin (sd) hallituksen. Keskustan puoluehallituksen, eduskunta- ja ministeriryhmän jäsenet hämmästyivät lauantaina 6.

Kommentaarid
(Külastatud 1,987 korda, 1 külastust täna)