KARM: Saksamaal kehtestati taas ulatuslik karantiin pärast seda, kui suures lihakombinaadis nakatus koroonaga üle 1500 töötaja

Saksamaal suleti üle poole miljoni inimese taas karantiini pärast seda, kui suures lihakombinaadis nakatus koroonaga üle 1500 töötaja.

Karantiini suletakse Nordrhein-Westfaleni liidumaal terved Gueterslohi and Warendorfi rajoonid koos ligi 640 000 elanikuga. Baarid, spordisaalid ja kinod sulgesid taas uksed, samuti on keelatud piknikud ja grillimised. Koolid on juba suletud ning senised 10 inimese kogunemispiirangud on asendatud 2 inimese piiranguga, vahendab Daily Mail.

Uued nakatumised on Saksamaal kõvasti jahutanud vahepeal tekkinud optimismi, et koroonaoht on möödas. Nüüd minnakse Saksamaal mitmetes piirkondades taas ajas tagasi ja kehtestatakse karmid piirangud.

Karantiin kestab esialgu nädal aega ja selle aja jooksul on inimestel soovitav mitte ringi sõita. Saksamaa teistes piirkondades on hakatud juba tõrjuma inimesi, kes saabuvad nakkuse koldest. Ametivõimud on juba sulgenud karantiini kõik 6500 Tönniesi lihakombinaadi töötajat ja testinud kogu tehase personali. Nüüd tahetakse testida inimesi terves piirkonnas.

Tehase miljardärist omanik Clemens Tönnies, hüüdnimega „Seaparun” on vabandanud nakkuse puhkemise pärast tehases, kus töötab palju migrante Ida-Euroopast. Nende migrantide hulgas hakkaski nakkus levima. Tönnies tunnistas, et koroona on viinud ettevõtte suurde kriisi.

Uus nakkusepuhang on Saksamaal suurim pärast mai algust, mil hakati koroonapiiranguid leevendama. Haiglasse on viidud 21 koroonapatsienti, kellest 6 on raskes seisus.

1,500 workers test positive for coronavirus at German meat factory

Districts of Guetersloh and Warendorf are re-imposing lockdown after 1,500 cases at Toennies meat factory Bars will close while 10-person limit on public gatherings is being slashed to two in week-long lockdown Meat firm Toennies and its ‘pig baron’ owner are facing criticism over spread of virus in crowded conditions Here’s how to help people impacted by Covid-19 Germany has today ordered 640,000 people back into lockdown after a coronavirus outbreak at a meat factory caused a spike in the R rate – dealing a major setback to a country widely praised for its handling of the pandemic.

Kommentaarid
(Külastatud 1,322 korda, 1 külastust täna)