Järgmisel nädalal Soomes ilm muutub ning järgneb pikk jahe ja sajune periood

Järgmisel nädalal saab Soomes pikk kuumaperiood läbi ning see asendub madalrõhkkonnaga, mis tähendab pikalt juulikuus kestvat jahedat ja sajust perioodi.

Eile neljapäeval mõõdeti Soomes Kankaanpääl 33,5 kraadi sooja, mis on kõigi aegade kuumarekordi lähedal. Juunikuus on kuumaperiood olnud tavapärasest pikem – kui esmaspäev tuleb soe, siis on üle 25 kraadi olnud 20 päeva järjest, vahendab Helsingin Sanomat.

Superkuumus aga asendub varsti hoopis teistsuguse ilmaga. Juulikuu toob kaasa ilmamuutuse, mida on praegust olukorda arvestades raske uskuda.

Hiljemalt järgmise nädala keskpaigas võtab Soomes võimust madalrõhkkond. Juulikuus tuleb Soome jaoks tavapärasem ilm, samuti esineb palju vihmasadu ja äikest. Kogu Soomes jääb õhutemperatuur 20 kraadi juurde, mis võib tunduda peale kuumakraade isegi jahe.

Prognoosi raskendab see, et Soome on kahe õhumassi piiri peal. Lõunast tuleb soojemat õhku, aga lääne poolt valgub peale jahedamat õhku. Praegustel andmetel jõuab jahedam õhumass Soome juba esmaspäeval.

Kesä | Ensi viikko tuo säähän rajun muutoksen – Meteorologi: “Vaikea uskoa todeksi”

Torstaina kolkuteltiin kaikkien aikojen hellerajaa, kun lämpötila nousi 33,5 asteeseen Kankaanpäässä. Lue lisää: Yli 80 vuotta vanha helle-ennätys jäi vain muutaman desimaalin päähän Hellejakso on kesäkuussa ollut tavanomaista pidempi. Mikäli vielä maanantaina mitataan helleasteita, lämpötila on ylittänyt hellerajan yhtäjaksoisesti jopa 20 päivää. Superhelle vaihtuu kuitenkin pian aivan toisenlaiseksi sääksi, kertoo Foreca.

Kommentaarid
(Külastatud 4,555 korda, 1 külastust täna)