Jahmatav avastus: Rootsis lubatakse kergete koroona haigusnähtudega tööle minna

Soome arste paneb imestama asjaolu, et Rootsis soovitatakse peale koroona põdemist kergete haigusnähtudega tööle minna. Soomes aga ei soovitata tööle minna enne, kui vähemalt kaks päeva pole olnud haigusnähtusid.

Rootsi nakkushaiguste arstid on seisukohal, et inimene võib tööle minna ka kergete haigusnähtudega. Tööle võib naasta, kui koroona on kestnud rohkem kui 7 päeva, kaks päeva pole olnud palavikku ja enesetunne on parem, vahendab Iltalehti.

Rootsi peaepidemioloog Anders Tegnell ütles väljaandele Expressen, et pärast 7 päeva põdemist on nakkuse edasiandmise oht väike. Sellega nõustuvad ka Soome arstid. Inimesel võivad testid koroonaviirust näidata ka kuu aega peale nakatumist, aga nakkuse edasiandmise ohtu siis enam pole.

Samas aga soovitavad Soome arstid haigusnähtudega mitte tööle minna. Terviseamet soovitab koroonaga kodus olla vähemalt 14 päeva. Kui haigusnähud esinevad pärast seda, on soovitav tööle minna siis, kui haigusnähtusid pole olnud kaks päeva.

Haigena on soovitav vältida kontakti teiste inimestega. Samuti pole soovitav kasutada majaühistu üldkasutatavaid ruume. Oluline on puhata ja piisavalt tarbida vedelikku. Palavikku ja valu võib alandada apteegist ilma retseptita saada olevate ravimitega. Haigetel tuleks järgida hügieenireegleid. Kui enesetunne halveneb, on soovitav pöörduda arsti poole.

Ruotsissa koronatartunnan saanut voi palata töihin lieväoireisena – Suomalaislääkäri: “Vähän vierastan”

Infektiolääkäri ei kehottaisi ketään puolikuntoisena töihin. Hän kannattaa THL:n linjaa, jonka mukaan on oltava täysin oireeton kahden päivän ajan. Infektiolääkäri Veli-Jukka Anttila ei kannata Ruotsin linjaa, jonka mukaan koronaviruksen aiheuttaman taudin sairastamisen jälkeen töihin voi palata lieväoireisena. Anttila työskentelee Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä. – Olen THL:n linjalla, että ensin pitää olla kaksi päivää täysin oireeton.

Kommentaarid
(Külastatud 1,568 korda, 1 külastust täna)