Itaalia arstide väitel on koroonaviirus hakanud nõrgenema

Itaalia arstide väitel on uute nakatunute proovides vähem koroonaviirust kui oli epideemia tipus. See võib tähendada, et viirus on hakanud nõrgenema.

Viirused võivad aja jooksul nõrgeneda, mis võimaldab neil laiemalt levida. Teadlased aga hoiatavad, et on ohtlik eeldada, et viirus nõrgeneb, vahendab Daily Mail.

Itaalia arstid väidavad, et koroonaviirus pole enam tappev ning haiglasse sellega enam eriti ei satuta. Uutel patsientidel on viirust palju vähem organismis kui seda oli epideemia tipus märtsis ja aprillis.

Itaalias on uute nakatumiste ja koroonasurmade arv pidevalt vähenenud. Varem oli Itaalia koroonaviiruse epitsenter terves maailmas.

Teaduslik teooria väidab, et viirused aja jooksul nõrgenevad, selleks et ellu jääda. Kui nad tapavad või vigastavad kõiki oma ohvreid, siis kaovad nad kiiresti ära.

Viroloogid aga kahtlevad Itaalia arstide väidetes, kuna pole ühtegi tõendit, et viirus oleks nõrgenenud. Mitmed viirused nagu HIV ja tavaline külmetushaiguse viirus on samas aja jooksul muteerunud, mistõttu nad on olnud võimelised püsima elujõulised tuhandeid aastaid.

Milaano San Raffaele haigla professor Alberto Zangrillo ütles, et viimase 10 päeva jooksul on olnud patsientide proovides viirust väga vähe. Itaalia valitsus aga on veel ettevaatlik, et võitu viiruse üle välja kuulutada.

Itaalias on viimastel päevadel tuvastatud ainult mõnisada uut koroonaviirusega nakatumist, võrreldes mitmete tuhandetega mõned kuud tagasi.

Is Covid-19 really becoming LESS potent?

Doctors in Italy said Covid-19 samples contain fewer viruses than they did earlier They suggest the virus has weakened since the peak of the outbreak there Viruses can mutate to become less dangerous to avoid being wiped out But scientists hit back and said it was dangerous to assume this was happening They argued there is not yet any scientific evidence for the doctors’ claims Here’s how to help people impacted by Covid-19 Doctors in Italy claim the coronavirus has weakened and become a shadow of the disease that rapidly spread around the world.

Kommentaarid
(Külastatud 433 korda, 1 külastust täna)