ISIS-e laagrist jõudsid Soome 3 naist ja 9 last

Eile pühapäeval jõudsid Soome Süürias ISIS-e laagris olnud kolm naist ja 9 last. Nad lahkusid laagrist eri aegadel ja tulid Soome Türgi kaudu.

Üks Soome jõudnud naistest on ISIS-Heli nime all tuntud naine. Tema isa kinnitas, et tütar on tõepoolest Soome tagasi jõudnud, vahendab Ilta-Sanomat.

Lähedastel oli enne seda hirm naise ja kolme eelkooliealise lapse pärast. Isa polnud tütart näinud 7 aastat ja 7 kuud. Isa ei tea tütre naasmise täpsemaid üksikasju, seda ei avalikusta ka Soome välisministeerium.

Isa räägib, et pole veel tütart silmast-silma näinud, kuna tütar on Helsingis ja neil on seal tervisekontroll ja karantiin.

Heli eksmees on ISIS-e juhtfiguur Nero Saraiva. Ta on tuntud ka nimega Abu Yaqub al-Andalus ja ta on üks kõrgemaid vangi sattunud ISIS-e juhte. Saraiva on sündinud Angoolas ja läks Süüriasse 2012. aastal. ISIS-ega liitus 2014. aastal.

Heli oli teatanud Süüriasse minekust 2012. aasta novembris. Ta oli Soomes abielus ja tal oli kolm last, aga ta jättis nad maha. Pärast Süüriasse jõudmist kohtus Heli Saraivaga ja nad abiellusid. Isa rääkis varem, et Heli oli väga veendunud moslem ja üritas ka oma vanemaid usku pöörata.

Isis-“Heli” palasi al-Holin leiriltä sunnuntaina Suomeen – isä kuuli tulosta yli viikko sitten

Isä ei tiedä, miten “Heli” pakeni leiriltä. Myöskään ulkoministeriö ei kommentoi asiaa. Suomeen saapui sunnuntaina 12 suomalaista al-Holin leiriltä Syyriasta. Ulkoministeriön mukaan kolme naista ja yhdeksän lasta pakenivat leiriltä ja tulivat Suomeen Turkin kautta. Kyse on kolmesta perheestä, jotka ovat paenneet leiriltä eri aikoihin kevään aikana.

Kommentaarid
(Külastatud 257 korda, 1 külastust täna)