Inglismaal tahetakse eemaldada skautluse rajaja Baden-Powelli kuju, endised skaudid on vastu

Inglismaal Poole’is tahetakse täna neljapäeval eemaldada üleilmse skaudiliikumise rajaja, Lord Baden-Powelli kuju, kuigi endised skaudid on sellele vastu. Maailmas pead tõstva uusmarksistliku käsitluse järgi oli Baden-Powell rassist, homovastane ja fašist.

Inglismaal on koostatud nimekiri 78 kuju kohta, mis oleks vaja eemaldada orjanduse ja rassismiga seotuse tõttu. Üks neist on Poole’i linnakeses asuv Baden-Powelli kuju, vahendab Daily Mail.

Baden-Powelli kuju pandi Poole’i püsti 12 aastat tagasi, kuna ta oli üleilmse skaudiliikumise rajaja ning on aidanud maailmas kümneid miljoneid noori. Esimene skaudilaager korraldati 1907. aastal Poole’i lähedal Brownsea saarel.

Mustanahaliste õiguste eest võitlevad uusmarksistid aga leiavad, et Baden-Powell oli Hitleri ideede toetaja, kuigi Baden-Powell oli teadaolevalt pigem antikommunist. Baden-Powellile heidetakse ette seda, et ta oli homoseksuaalsuse vastu.

Statue of Scouts founder Lord Baden-Powell will be REMOVED today

‘Topple The Racists’ website has named 78 statues and monuments that ‘celebrate slavery and racism’ Organisers were inspired by the ’direct action taken by Bristolians’ tearing down Edward Colston’s statue All 130 Labour councils have promised to ‘review the appropriateness of local monuments and statues’ The monument of 18th Century slave dealer Robert Milligan was uprooted from its spot on West India Quay Latest to go will be statue of Scout founder Robert Baden-Powell on Poole Quay.

Kommentaarid
(Külastatud 281 korda, 1 külastust täna)