Imede ime: Lapimaal oli täna ligi 29 kraadi sooja

Lapimaal Ylitornio vallas mõõdeti täna pühapäeval, 14. juunil 28,8 kraadi sooja. Mujal Lapimaal oli samuti väga soe ilm.

Sellised temperatuurid pole Lapimaal erakordsed, aga Soome põhjaosas tuleb seda ette harva. Näiteks Rovaniemis on praeguse aja keskmine temperetuur 20 kraadi, vahendab Iltalehti.

Soomes tervikuna oli täna sooja 25 kraadi ringis. Lapimaal läheb aga homme esmaspäeval jahedamaks ja temperatuur võib langeda 5-10 kraadi. Samal ajal läheb mujal Soomes soojemaks ja nädala keskel võib tulla 30 kraadi.

Kesän lämpöennätys rikki! Lapissa mitattiin harvinaiset hellelukemat

Ylitorniolla mitattiin tänään kesän lämpöennätys. Kesän lämpöennätys meni rikki tänään Ylitornion Meltosjärvellä, kun mittarin lukema kohosi 28,8 asteeseen. Myös Ylitornion lähellä Pellossa mitattiin tänään korkeat lämpöasteet. Lämpömittarin huippulukema oli aiemmin tänään 27,4 astetta, mutta Forecan päivystävän meteorologin Jenna Salmisen mukaan se on kääntynyt illalla laskusuuntaan.

Kommentaarid
(Külastatud 186 korda, 1 külastust täna)