Hiina firmal on koroonavaktsiin peaaegu valmis

Hiina firma Sinovac on viinud läbi teise katsete faasi, kus enam kui 90 protsendil vaktsineeritud katsealustest kujunes välja immuunsus koroonaviiruse vastu.

Pekingi firma Sinovac Biotech Ltd on välja töötanud vaktsiini nimega CoronaVac, milles kasutatakse nõrgestatud koroonaviirust. Enam kui 90 protsendil katsealustest, kes said 14 päeva jooksul kaks süsti kujunesid välja antikehad koroonaviiruse vastu, vahendab Daily Mail.

Nüüd alustab firma kolmandat katsete faasi nii Hiinas kui mujal maailmas, pärast mida saab vaktsiini ametlikult kasutusele võtta. Firma andis teada, et vaktsiini saanud katsealustel ei ilmnenud kõrvalnähtusid.

Hiinas on ravimikatsetes osalenud 743 varem tervet patsienti vanuses 18-59 eluaastat, kellele on manustatud kas vaktsiini või platseebot. Neist 143 osales vaktsiinikatsete esimeses faasis, milles uuriti ohutust, ja ülejäänud osalesid teises faasis, millest uuriti antikehade teket.

Firma info kohaselt on Sinovac alustanud juba tootmishoonete ehitust, et alustada vaktsiini masstootmist. Kui vaktsiinile antakse kasutusluba, ollakse valmis varustama vaktsiiniga tervet maailma. Vaktsiini katsetega on juba algust tehtud Brasiilias.

Maailma Terviseorganisatsiooni WHO andmetel on praegu maailmas väljatöötamisel enam kui 130 koroonaviiruse vaktsiini. Hiina Sinovac on vaktsiini väljatöötamisega üks kõige kaugemale jõudnud firmasid.

Sinovac vaccine worked in more than 90% of patients in early tests

Sinovac Biotech Ltd, based in Beijing, China, has developed a vaccine called CoronaVac that uses a dead strain of the coronavirus Phase I tested safety, with none of the participants reporting any severe side effects from the shot More than 90% of participants in Phase II, who received two jabs

Kommentaarid
(Külastatud 541 korda, 1 külastust täna)