Hiinas arvatakse, et uued koroonajuhtumid on seotud Euroopa lõhega – Norra jaoks suur probleem

Hiinas on toidupoodide lettidelt ära korjatud värske lõhe pärast seda, kui koroonaviirus tuvastati turul kala lõikelaual.

Pekingis hakkas koroona uuesti levima pärast mitme kuu pikkust pausi ning nüüd on tuvastatud lühikese aja jooksul 106 uut nakatumist, vahendab Bloomberg.

Hiinas on tuvastatud, et nakkus hakkas levima Xinfadi turul lõikelaual, kus töödeldi välismaalt toodud lõhet. Selle tulemusel eemaldati lõhe nädalavahetusel müügilt. Hiina valitsuse väljaanne Global Times kirjutab, et lõheboikott on levinud üle terve riigi.

Üks suurematest Hiinasse lõhe eksportijatest on Norra. Norra firmad on Sky Newsi andmetel peatanud lõhe ekspordi Hiinasse. Norra lõhefirmad võivad Hiina turu ärakukkumise tagajärjel ilma jääda 70 miljonist eurost ühes kuus.

Hiina haiguste kontrollikeskus teatas esmaspäeval, et Hiinas levima hakanud koroonaviirus on uus tüvi, mis pärit Euroopast. On tõenäoline, et nakkuse allikas on välismaal või mujal Hiinas. Mõnede Hiina epidemioloogide arvates on viirus tulnud Hiinasse koos välismaa liha või kalaga. Wuhani ülikooli asjatundja Yang Zhanqiu aga märkis, et koroona ei nakata kalasid, mistõttu on viiruse levik kalade kaudu võimatu. Ka Maailma Terviseorganisatsioon WHO leiab, et viiruse levik lõhekala kaudu on vähetõenäoline.

Hiina haiguste kontrollikeskuse juhtiv epidemioloog Wu Zunyoun märkis, et asjaolu, et nakkus tuvastati lõikelaual ei pruugi tähendada seda, et nakatunud oli kala. On palju muid võimalusi, näiteks see, et nakatunud oli lõikelaua omanik või saastunud oli mõni muu toiduaine.

Kommentaarid
(Külastatud 2,115 korda, 1 külastust täna)