Helsingi lasteaias tuvastati koroonaga nakatumised – nakkuse levitajaks võivad olla nii lapsed kui lasteaia töötajad

Helsingi lasteaias tuvastati nädalavahetusel mitu koroonaviirusega nakatumist. Lasteaed suleti reedel terveks suveks.

Konkreetseid numbreid ei avaldata, aga nakatumisi oli mitmeid. Lasteaias on kokku ligi 60 1-6-aastast last, aga eelmisel nädalal oli kohal vaid paar rühma, vahendab Ilta-Sanomat.

Nakkus võib olla levinud nii laste kui lasteaia töötajate kaudu. Kõik nakatunutega ühes rühmas olnud isikud on suunatud karantiini kuni 10. juulini.

Üks koroonaga nakatunud isik oli lasteaias eelmise nädala esmaspäevast reedeni. Lasteaia töötajad said sellest ise pühapäeval teada ja pärast seda on teavitatud lapsevanemaid. Lasteaed sulges suvepuhkuseks uksed läinud nädala reedel.

Helsinkiläisessä päiväkodissa koronavirustartuntoja – “Tartunnan levittäjissä voi olla sekä lapsia että henkilökunnan jäseniä”

Päiväkoti sulki ovensa kesän ajaksi viime perjantaina. Helsinkiläisessä päiväkodissa on viikonlopun aikana todettu yksittäisiä koronavirustartuntoja. – Numeroita en pysty antamaan, mutta siellä on yksittäisiä tapauksia, vahvistaa Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ruotsinkielisten palveluiden johtaja Niclas Grönholm . Päiväkodissa on yleensä noin kuusikymmentä 1-6-vuotiasta lasta, mutta viime viikolla heistä oli paikalla vain pari, kolme ryhmää.

Kommentaarid
(Külastatud 420 korda, 1 külastust täna)