Hea uudis: Soomes on koroonaepideemia hääbumas

Soome terviseameti poolt täna, 11. juunil avaldatud raporti kohaselt on koroonaepideemia Soomes hääbumas. Viimase paari nädala jooksul on uute nakatumiste arv märgatavalt langenud.

Soomes on praegu nakatumise kordaja 0,7-0,8. See tähendab, et koroonaviiruse epideemia on juba pikemat aega hääbunud.

Soome 12 ravipiirkonnas pole juuni esimesel nädalal olnud üldse uusi nakatumisi. Haiglaravil olevate koroonapatsientide arv on viimase kahe nädalaga vähenenud. Olukord COVID-19 haiglates on rahulik. Intensiivravi võimekust pole kusagil ületatud.

Soome laborite testide tegemise võimekus on kasvanud 13 000 proovini päevas. Juuni algul tehti teste vähem kui varasematel nädalatel. Positiivsete proovide arv on püsinud 1 protsendi juures kõikidest võetud proovidest.

Soomes on võetud eesmärgiks testida kõiki, kellel kahtlustatakse koroonaviiruse nakkust. Seetõttu soovitatakse kõigil kahtluse korral lasta test teha. Koroonaviirusest paranenuid on Soomes hinnanguliselt 6200.

Kommentaarid
(Külastatud 535 korda, 1 külastust täna)