Halb uudis: ainult 10 protsendil koroona läbipõdenutest tekivad antikehad

Maailma Terviseorganisatsiooni WHO nõunik, professor Karol Sikora ütles, et koroonaviiruse antikehade testidest pole mingit tolku, sest ainult 10 protsendil haiguse läbipõdenutest tekivad antikehad.

Sikora väitel enamusel testitutel antikehasid ei tuvastata, kuigi nad on haiguse läbi põdenud. See on halb uudis, sest paljudes riikides on pandud antikehade testidele suured lootused, et välja selgitada isikud, kes on immuunsed ja kes saavad end vabamalt tunda, vahendab Daily Mail.

Nüüd aga selgub, et kõigil haiguse läbipõdenutel ei tekigi selliseid antikehasid, mida oleks võimalik testidega tuvastada. Seetõttu pole võimalik välja selgitada, kui paljud on haiguse läbi põdenud ja kui paljud on haiguse suhtes immuunsed.

Testide põhjal on antikehad vaid 8,5 protsendil Inglismaa elanikest, aga professori väitel on haiguse läbi põdenud inimesi palju rohkem. Professor Sikora väitel on olemas ka teistsugust immuunsust, mis inimestel tekib haiguse suhtes, aga seda pole võimalik mõõta. Professori väitel on inimese immuunsüsteem väga keeruline mehhanism ja sellest pole suudetud lõpuni aru saada, seda eriti uue koroonaviiruse puhul.

„See on immunoloogiline must mateeria,” ütles professor Sikora. See on olemas ja kaitseb meid, aga seda pole võimalik testidega kindlaks teha.

Uuringute andmetel on enamuse koroona läbi põdenud inimeste antikehad väga nõrgad. On aga üks osa inimesi, ligi üks protsent koroonapatsientidest, kellel tekivad haiguse suhtes tugevad antikehad.

Professor Sikora ütles, et riikide tellitud antikehade testidest pole suuremat kasu. Lootus oli, et nende testide põhjal on võimalik kindlaks teha, kes saavad muretult tööle naasta, aga testid pole eriti midagi näidanud. Algul loodeti, et antikehad on 50 protsendil inimestest, aga oli ainult vähem kui 6 protsendil. Sikora ütles, et ta on ise haigust põdenud, aga tal pole antikehasid. Inglismaa elanikkonnast on koroonaviiruse haigust põdenud hinnanguliselt 8,5-10 protsenti.

Vähene antikehade hulk pärast haiguse läbipõdemist on halb uudis ka vaktsiinide valmistajatele, kuna pole teada, kas üldse ja kui pikaks ajaks annab vaktsiin immuunsuse koroonaviiruse vastu, kui antikehad nii kiiresti kaovad. Vaktsiinide tööpõhimõte on üles ehitatud sellele, et imiteerida haiguse läbipõdemist, et tekiks antikehad. Vaktsiini efektiivsust mõõdetakse antikehade olemasoluga. Aga kui haiguse läbipõdemisega ei teki antikehi, siis ei teki neid ka vaktsiiniga.

Professor says only 10% of people with coronavirus develop antibodies

Professor Karol Sikora said the majority of people would not have antibodies They would have had the virus but their immune response was different Some parts of the immune system remain a complete mystery It means it may never be possible to measure the scale of the pandemic An estimated 8.5% of people in England have had the virus, the Government says But this is based on antibodies.

Kommentaarid
(Külastatud 3,019 korda, 1 külastust täna)