Ei ole võimalik: jaaniajaks prognoositakse Soomele üle 30 kraadi sooja

Soome värske ilmaprognoos lubab järgmise nädala lõpuks jaaniajaks sooja lausa üle 30 kraadi. Ilm soojeneb juba käesoleva nädala lõpus.

Homme neljapäeval tõuseb õhutemperatuur Soomes kohati üle 25 kraadi. Laupäeval on väga soe maa lääneosas. Pühapäeval levib soe juba laiemale osale Soomes, võimalik et isegi Lapimaale välja, vahendab Iltalehti.

Järgmine nädal on soe, aga Lapimaale jõuab veidi jahedamat õhku.

Koroonaepideemia tõttu on Soomes enamus jaaniüritusi ära jäetud, aga sooja ilma saab nautida üle terve riigi. Soome lõuna- ja keskosas võib temperatuur tõusta üle 30 kraadi. On võimalik, et jaaninädalavahetusel on samuti üle 30 kraadi. Samas võib tulla ka äikest ja vihma.

Möödunud aastal oli Soomes jaaniajal samuti soe ilm. Jaanilaupäeval mõõdeti Kouvolas 28,7 kraadi sooja.

Helteet saapuvat ensi viikolla – juhannusviikonloppuna jopa yli 30 astetta!

Korkeapaineen ennustetaan virtaavan Suomeen loppuviikosta. Ensi viikon sää näyttää poutaiselta ja lämpimältä. – Sää lämpenee koko maassa loppuviikosta, toteaa Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Paavo Korpela. Ilmatieteen laitos ennustaa kotimaahan helteitä jo tällä viikolla. Maan eteläosassa lähellä rannikkoa lämpötila nousee jo torstaina paikoin yli 25 asteeseen. – Helteitä on laaja-alaisesti odotettavissa lauantaina etenkin maan länsiosassa.

Kommentaarid
(Külastatud 283 korda, 1 külastust täna)