Bussijuht jättis lapse peatusse, kuna laps pakkus pileti eest raha, aga koroona tõttu juhid raha vastu võtta ei tohi

Helsingis juhtus kolmapäeval piinlik lugu, kus bussijuht oli sunnitud jätma 9-aastase lapse peatusse maha, kuna laps pakkus pileti eest raha, aga bussijuhid ei tohi koroonaohu tõttu sularaha vastu võtta.

Laps oli Kuninkaantammi piirkonnas ja tahtis sõita koju Kannelmäki linnaossa. Ema oli viinud tütre sõbra juurde ära ja tagasi pidi laps tulema bussiga, vahendab Ilta-Sanomat.

Tütar jõudis vaid telefoni öelda, et aku on otsakorral, olen bussipeatuses ja juht ei võtnud peale. Tüdrukul polnud kaasas muud kui sularaha. Juht aga sularaha vastu ei võtnud, sest juhendi järgi ei tohi koroona-ajal sularaha vastu võtta. Juht jättis lapse peatusse maha, sest ilma piletita sõita ei tohi.

Juht oli öelnud, et pileti saab osta R-kioskist, piletiautomaadist või mobiilirakenduse abil.

Ema läks tütart Kuninkaantammisse otsima. Telefoniga helistada ei saanud, kuna tütrel oli telefonil aku tühjaks saanud. Ema ei saanud teada ka seda, millises peatuses tütar oli. Ema läks vaatama sõbra elukoha juurde, aga seal last ei olnud. Siis nägi ta kaugelt tulemas bussi nr 43. Ema sõitis bussil järel, kuni nägi last peatuses. Ta oli seal oodanud tund aega.

Tütar nuttis, tal oli janu ja ta oli hirmunud. Ta polnud söönud mitu tundi ja sai kodus süüa. Tütar rääkis emale, et oli mõelnud jalgsi koju minna. Ta mõtles küsida tee peal inimeste käest, kus on Kannelmäki.

Ema ei taha mõeldagi sellele, mis oleks võinud lapsega võõras kohas juhtuda. Tütrel polnud ka telefoni, millega abi kutsuda. Ema paneb imestama bussijuhi käitumine. Kuninkaantammi piirkonnas pole R-kioskit ega piletiautomaati, kust saaks pileti osta.

Helsingi bussifirma esindaja vabandas juhtunu pärast. Juht järgis täpselt juhiseid ning soovitav on, et juht sularaha vastu ei võta. Samas ilma piletita sõita ei tohi. Lapse jaoks oleks võinud erandi teha. Juhile on asjast teada antud.

Bussikuski jätti 9-vuotiaan tytön pysäkille, koska käteinen ei kelpaa – äiti löysi tyttärensä tuntia myöhemmin itkuisena ja peloissaan

Äiti löysi itkuisen tytön vieraalta pysäkiltä. Helsingin Kannelmäessä asuva äiti sai keskiviikkona hätäisen puhelun 9-vuotiaalta tyttäreltään. Äiti oli vienyt tytön kaverin luo Kuninkaantammeen. Tytön suunnitelmissa oli tulla bussilla kotiin Kannelmäkeen. – Tyttö ehti sanoa, että akku loppuu. Olen pysäkillä. Bussikuljettaja ei ottanut kyytiin. Tytöllä ei ollut muuta kuin käteistä rahaa.

Kommentaarid
(Külastatud 1,133 korda, 1 külastust täna)