Viking Line hakkab Helsingi ja Tallinna vahel reisijaid vedama kohe, kui piirangud kaovad

Viking Line hakkab nii Helsingi ja Tallinna kui Turu ja Stockholmi vahel reisijaid vedama niipea, kui piirangud kaovad. Helsingi ja Stockholmi vahel veel reisiliiklus ei taastu.

Viking Line teatas, et alustab reisiliiklusega kohe 14. mail, kui Soome-poolsed piirangud kaovad. Lubatud on vältimatud reisi, mis tähendab tööga seotud reise ja perekondlikel põhjustel reisimist, vahendab Yle.

Alates 14. maist avab Viking reisiliikluse liinil Turust läbi Ahvenamaa Stockholmi ja Helsingist Tallinna ning Maarianhaminast Kappelskäri. Helsingi ja Stockholmi vahelist reisiliiklust ei avata enne kuu lõppu.

Viking Line’i juht Jan Hanses ütles, et loodab, et suveks taastub tavapärane reisiliiklus. Tööga seotud reisimise võimaldamine on eriti tähtis neile eestlastele, kes käivad Soomes tööl ja kes pole pikka aega saanud piirangute tõttu Eestis käia. Soomes töötab kokku ligi 100 000 eestlast, kellest kümned tuhanded sõidavad regulaarselt kahe riigi vahel. Paljudel eestlastel on Soomes ainult töö, kõik muu elu on Eestis.

Viking Line alkaa kuljettaa matkustajia Turusta Tukholmaan ja Helsingistä Tallinnaan heti rajoitusten lieventyessä

Helsingin ja Tukholman välinen reitti pysyy yhä keskeytettynä. Laivayhtiö Viking Line kertoo aloittavansa uudestaan henkilöliikenteen Suomesta Ruotsiin ja Viroon 14.5., kun Suomi purkaa koronavirusrajoituksia. Kyse on välttämättömästä henkilöliikenteestä, jonka sallimisesta hallitus kertoi maanantaina. Välttämätön liikenne tarkoittaa työmatkoja ja muita viranomaisten määrittelemiä matkoja. Viking Line kertoo avaavansa henkilöliikenteelle reitit Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan ja Helsingistä Tallinnaan sekä Maarianhaminasta Kappelskäriin.

Kommentaarid
(Külastatud 2,268 korda, 1 külastust täna)