VIDEO: Egiptuse terroristid kasutasid Soomes valmistatud relva (NB! Häirivad kaadrid, nõrganärvilistele mittesoovitav)

Sotsiaalmeediasse on pandud video Egiptuse sõjaväe operatsioonist Siinais, kus on näha Soomes valmistatud automaatrelva Valmet.

Videos on näha surnud isik, kelle kõrval on Soomes varem valmistatud automaatrelv. Sotsiaalmeedias avaldatud info kohaselt on neid relvi müüdud Liibüasse ja Katari ning neid on Liibüas isegi toodetud.

Egiptuse info kohaselt võideldakse kõrbes ISIS-e vägedega ja ISIS-e võitlejad kasutavad Soome relvi. Soome asjatundjate väitel pole see üllatus, sest relvi on mustal turul sattunud ka uute omanike kätte. Valmet on müünud relvi näiteks Katari. Varem on olnud spekulatsioone, et Soome relvad on sattunud terroristide kätte, nüüd on asja kohta olemas konkreetne pilt, vahendab MTV.

Siin on video, kus on näha Valmeti relva, minutil 2.31. Häirivad kaadrid, nõrganärvilistele mittesoovitav.

Kommentaarid
(Külastatud 646 korda, 1 külastust täna)