Venemaal ilmus võidupüha plakatile soome sõdur

Omapärane lugu juhtus Venemaal Komi vabariigis, kus 9. mai võidupüha plakatile oli pandud soome sõduri pilt.

Pilt eemaldati pärast seda, kui selgus, et selles on soome sõdur koos Suomi automaadiga. Plakatil oli soome sõdur koos põhjapõdraga ja juures kiri: Suures isamaasõjas võitlesid kõrvuti nii inimesed kui põdrad. Langetame austusest pea. Olgu nende kangelasteod igavesed.

Kohalikud sõja-ala asjatundjad aga said kiiresti aru, millega tegu. Pilt on võetud Soome sõjaväearhiivist numbriga 149983. Selle autor on sõjaväeametnik Oswald Hedenström ja pilt on tehtud 4. mail 1944. aastal, vahendab Ilta-Sanomat.

Usinski linnapea Nikolai Takajev ütles agentuurile TASS, et tegemist on kahetsusväärse eksitusega. Linnavalitsuse töötajate tegemisi ei olnud piisavalt kontrollitud. Pildil oli tahetud kujutada põhjapõdra väeosasid, mis on Komis tavalised. Plakat on eemaldatud ja asemele on tellitud uus.

Vesti.ru veebis on näha, kuidas plakati ülaosa on kinni kaetud, nii et seda pole näha. Linnapea ütles, et süüdlased selgitatakse välja ja neid karistatakse. Selliseid plakateid oli linnas väljas vaid üks. Linnapea Takajev ütles, et pilt oli leitud ilmselt guugeldades ja selle tausta ei uuritud.

Kommentaarid
(Külastatud 1,568 korda, 1 külastust täna)