Värske uuring: isegi kerge koroona läbipõdemine annab antikehad

Värske, koroonat põdenud Prantsuse meedikute hulgas läbi viidud uuring näitab, et isegi kerge haiguse põdemine annab antikehad.

Teadlased uurisid 160 Strasbourgi haiglates töötanud meediku verd. Need meedikud põdesid haigust kergelt ja nad polnud haiglaravil. Uuringust tuli välja, et 99,4 protsendil haiguse läbi põdenutest olid tekkinud antikehad 13 päeva peale haigestumist, vahendab Le Monde.

Need antikehad olid võimelised viirust tapma, selgus läbi viidud testidest. Uuringus polnud aga vereproove, mis olid võetud 40 päeva peale haigestumist. Seetõttu pole teada, kui kaua need antikehad püsivad

Varasematest uuringutest on tulnud välja, et paljudel inimestel on antikehad nii nõrgad, et need pole võimelised uut haigestumist ära hoidma. Varasema koroonaviiruse SARS-i läbipõdemine andis aga uuringute järgi antikehad 2 aastaks.

Uuringu viis läbi Prantsuse Pasteuri instituut ja selle tulemused avaldati teadusväljaandes MedRxiv.

Le SARS-CoV-2 entraîne bien une immunité protectrice

Parmi les multiples questions qui restent posées à propos du Covid-19, celle de la réponse immunitaire et de la protection qu’elle pourrait conférer aux personnes ayant été infectées n’est pas la moindre.

Kommentaarid
(Külastatud 1,024 korda, 1 külastust täna)