Värske uuring: enamusel koroonaviiruse läbipõdenutest tekivad antikehad

Enamusel ehk 95 protsendil koroonaviiruse läbi põdenud inimestest tekivad organismis antikehad 3 nädala jooksul, selgub värskest Hiina uuringust.

Hiina teadlased uurisid 285 koroonaviiruse patsiendi verd. Pärast esimest nädalat tekkisid antikehad 40 protsendil patsientidel ja 95 protsendil olid need pärast teist haigusnädalat, vahendab Daily Mail.

Uuringust selgus, et kolme nädala jooksul tekkisid koroonapatsientidel pikaajalised antikehad. Praegu pole teada, kui kaua need antikehad uue nakatumise eest kaitsevad, aga uuring näitab, et kõik nakatunud omandasid mingil kujul immuunsuse.

Uuring viidi läbi Hiinas Chongqingi meditsiiniülikoolis. See on esimene uuring, mis näitab antikehade olemasolu koroonapatsientidel. Seni polnud teada, kui paljudel patsientidel tekivad viiruse vastu antikehad.

Antikehad on immuunrakud, mis tekivad peale organismi kokku puutumist haigusetekitajaga. Antikehi pole neil, kes pole haigusetekitajaga kokku puutunud. Antikehad on olulised nn karjaimmuunsuse tekkeks viiruse vastu. Samuti on antikehi kasutatud koroonapatsientide ravimiseks.

Nearly EVERYONE who recovers from coronavirus develops antibodies

Chinese researchers studied blood from 285 coronavirus patients Within the first week after diagnosis, 40% developed short-term antibodies, and 95% had them within two weeks All of the patients developed longer term antibodies within three weeks of infection It’s not yet clear how long the protection from reinfection will last, but the study provides encouraging evidence that nearly all patients will have some immunity Here’s how to help people impacted by Covid-19 Nearly everyone who catches coronavirus develops antibodies to it, recent research suggests.

Kommentaarid
(Külastatud 444 korda, 1 külastust täna)