Värske info: koroonaviirus on Soomes levinud arvatust vähem – see võib tähendada, et teine laine tuleb karm

Koroonaviirus pole soomlaste hulgas nii laialt levinud kui seni arvatud. Terviseameti poolt täna reedel avalikustatud andmete kohaselt on antikehi leitud ainult 2,4 protsendil elanikest.

Kokku testiti 1146 inimest vanuses 18-69. Antikehi sisaldas ainult kolm proovi. Proovid võeti nädalatel 16-18 ehk uusimad on maikuu algusest, vahendab Yle.

Enamus proove võeti Helsingi ja Uusimaa piirkonnast. Mujal arvatakse olevat haiguse läbi põdenud inimeste hulk veel väiksem.

Terviseameti teadur Merit Melin ütles, et uuringuandmete põhjal on koroonaviirus Soomes palju vähem levinud kui mitmetes teistes riikides. Ühtlasi näitab väike nakatumiste arv seda, et viiruse levikut on Soome mudelites ülehinnatud. Näiteks esmaspäeval avalikustatud valitsuse koroona-raporti kohaselt oli 2,5 protsenti soomlastest nakatunud juba märtsi keskpaigaks. Värskemad uuringud on näidanud, et see prognoos oli liiga optimistlik.

Epideemiat arvestades oleks soomlaste jaoks hea, kui haiguse läbipõdenuid oleks rohkem. Siis poleks haiguse järgmised lained enam nii karmid. See väide põhineb oletusel, et haiguse läbi põdenud inimesed saavutavad mingisuguse immuunsuse.

Soomes on tänase, reedese seisuga ametlikult tuvastatud 5738 koroonaga nakatumist.

Uudet tiedot: koronavirus on levinnyt Suomessa vähemmän kuin luultiin – se voi tarkoittaa, että seuraava tautiaalto on ankara

THL löysi viruksen vasta-ainetta vain 2,4 prosentissa tutkituista näytteistä. Koronavirus ei ole levinnyt suomalaisten keskuudessa yhtä laajalle kuin aiemmin on arvioitu. Uusimpien vasta-ainetestien perusteella hallituksen käyttämät epidemiamallit näyttävät perustuvan optimistiseen arvioon viruksen levinneisyydestä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) perjantaina julkaisemien tutkimustulosten mukaan 2,4 prosentilla testatuista löytyi verestä koronaviruksen vasta-ainetta.

Kommentaarid
(Külastatud 1,020 korda, 1 külastust täna)