Vantaa lasteaias tuvastati koroonaga nakatumine – hulk lapsi suunati karantiini

Vantaal Jokiniemis asuvas Ruokopilli lasteaias on tuvastatud töötajal koroonaviirusega nakatumine, millest saadi teada nädalavahetusel.

Nakatunuga on kokku puutunud üks täiskasvanu ja 5 last, kellega võeti ühendust ja kes suunati koju karantiini, vahendab Italehti.

Tegemist on esimese lastaia töötaja nakatumise juhtumiga Vantaal. Lastel on Vantaal nakatumisi tuvastatud juba varem. Lasteaias jätkub nakatumisele vaatamata tavapärane tegevus. Lapsevanemaid ja töötajaid on asjast informeeritud.

Ruokopilli lasteaias käib kokku 85 last. Veel paar nädalat tagasi käis kohal vaid 20-25 protsenti lastest. Praegu käib kohal veidi üle poole ehk 58 protsenti lastest.

Seoses koroonaga on muutunud olukord lasteaedades. Näiteks vanemad ei tohi lapsi enam sisse tuua. Lapsed võetakse vastu välisuksel või hoovis. Samamoodi käib laste üleandmine vanematele.

Lasteaias on vähendatud mänguasjade hulka ja neid puhastatakse tihemini. Oma isiklikke mänguasju lapsed lasteaeda kaasa võtta ei tohi. Kui lasteaia töötaja või laps on veidi haiglane, siis lasteaeda tulla ei tohi. Laste rühmad ja nendega koos olevad täiskasvanud püütakse hoida võimalikult samad.

Vantaalaisessa päiväkodissa koronatartunta – yksi aikuinen ja viisi lasta karanteeniin

Varhaiskasvatuspäällikön mukaan kyseessä on ensimmäinen henkilökunnan tartunta Vantaalla. Lapsilla tartuntoja on ollut muutamia. Vantaalla Ruokopillin päiväkodissa on todettu koronavirustartunta henkilökunnan jäsenellä. Vantaan kaupungin varhaiskasvatuspäällikkö Leena-Mari Tornivaara kertoo, että tartunnasta saatiin tietää viikonloppuna. – Altistuneita oli yksi työntekijä ja viisi lasta. Heidät kaikki on tavoitettu ja asetettu karanteeniin, Tornivaara toteaa.

Kommentaarid
(Külastatud 3,783 korda, 1 külastust täna)