Uuring: soomlaste usaldus otsustajate ja ametivõimude suhtes kukkus aprillis

Soomes läbi viidud küsitlus näitas, et usaldus otsustajate ja ametivõimude suhtes kukkus aprillis. Üle kümne protsendi kukkus nende hulk, kes valitsust usaldavad.

Valitsust täielikult usaldavate inimeste hulk oli aprilli algul 56 protsenti, kuu lõpus aga ainult 39 protsenti. Aprillis langes ka opositsiooni täielikult usaldavate inimeste hulk. Kokku oli aprilli lõpus opositsiooni täielikult usaldavate inimeste hulk 10 protsenti, vahendab Ilta-Sanomat.

Vastajate arvates on koroonakriisis kõige usaldusväärsem ametkond terviseamet. Uuring viidi läbi märtsis-aprillis kolmes osas. Iga osa puhul küsitleti 1000 inimest. Uuringu veamarginaal on 3,2 protsendipunkti mõlemas suunas.

Uutissuomalaisen kysely: Suomalaisten luotto päättäjiin ja viranomaisiin laski huhtikuussa

Hallitukseen vahvasti luottavien osuus putosi yli kymmenen prosenttia huhtikuun lopulla. Suomalaisten luottamus viranomaisiin ja maan ylimpiin päättäjiin koronakriisissä laski huhtikuussa, selviää Uutissuomalaisen gallupista. Kyselystä selviää, että esimerkiksi hallitukseen vahvasti luottavien osuus putosi yli kymmenen prosenttia huhtikuun lopulla. Kuun lopussa hallitukseen vahvasti luotti 39 prosenttia. Huhtikuun alkupuolella vastaava luku oli 56 prosenttia.

Kommentaarid
(Külastatud 286 korda, 1 külastust täna)