Uuring: D-vitamiin aitab koroonaviiruse vastu

Värske uuringu järgi on kõrge D-vitamiini tasemega inimestel paremad šansid koroonaviiruse haigusest COVID-19 eluga välja tulla.

USA-s läbi viidus uuringust selgus, et päiksevitamiini D puudus suurendab kaks korda tõenäosust COVID-19 tagajärjel saada rasked vaevused ning surra, vahendab Daily Mail.

Uuringus võeti vaatluse alla koroonapatsientide andmed haiglatest Hiinas, Prantsusmaal, Saksamaal, Itaalias, Iraanis, Lõuna-Koreas, Hispaanias, Šveitsis, Ühendkuningriigis ja USA-s. Teadaolevalt aitab D-vitamiin tugevdada inimese immuunsüsteemi ja hoiab ära ka immuunsüsteemi ülereageerimise koroonaviirusele.

Teadlased hoiatavad samas D-vitamiini liigse võtmise eest, kuna sel võivad olla kõrvalmõjud. Apteegis on saadaval D-vitamiini preparaadid. Inimene saab D-vitamiini ka toitude, näiteks kala või seente, aga ka naha kaudu päiksevalguse toimel. D-vitamiini seost koroona raskete juhtumite ärahoidmisega on täheldatud ka mujal maailmas läbi viidud uuringutes.

Vitamin D deficient coronavirus patients are TWICE as likely to die

Patients with severe deficiency were twice as likely to experience complications This, the US researchers claim, includes a higher risk of dying from COVID-19 Builds on previous research which found low levels of vitamin D is linked to a higher mortality rate Here’s how to help people impacted by Covid-19 More evidence has emerged which suggests COVID-19 patients with high vitamin D levels are more likely to survive the disease.

Kommentaarid
(Külastatud 2,256 korda, 1 külastust täna)