Uskumatu: Soome tuleb peagi ligi 30 kraadi sooja

Soome on jõudmas soojalaine, mis toob ligi 30 kraadi sooja. Üle 25 kraadi tuleb sooja kuni Lapimaani välja.

Meteoroloog Markus Mäntykannas kirjutab Foreca blogis, et veel paar nädalat tagasi polnud mingeid märke isegi termilise suve algusest, aga nüüd toimub kõik väga kiiresti. Käesolev nädal kulgeb veel suve alguse kraadidega, aga järgmisel nädalal on oodata täis-suve – kui värske Euroopa prognoos täide läheb.

Skandinaavia kohal tugevnev kõrgrõhkkond toob kaasa päiksepaiste ja aastaaja kohta erakordselt sooja ilma. Järgmise nädala algul võib tulla lausa 30 kraadi sooja. Kui prognoos täide läheb, siis on Soome ja Rootsi Euroopas kõige soojemad riigid.

Tervetuloa kesäkuu ja hikinorot! Suomi voi viikon päästä olla Euroopan kuumimpia maita – Forecan sääuutiset ja blogi

Enpä olisi toukokuisessa räntäsateessa pari viikkoa sitten uskonut tänään kirjoittavani, että Suomea on lähestymässä helleaalto. Silloin ei ollut mitään hajua edes termisen kesän alkamisesta – nyt kaikki tapahtuu kuin pikakelauksella. Tämä viikko vielä lämmitellään lempeässä alkukesän säässä, mutta ensi viikolla hiki voi virrata noroina – jos eurooppalaisen säämallin näkemys tulevasta säätilasta toteutuu.

Kommentaarid
(Külastatud 1,591 korda, 1 külastust täna)