USA president andis välja korralduse, mis keelab sotsiaalmeedia platvormidel kasutajate sõnumeid tsenseerida

Vastureaktsiooniks sellele, et sotsiaalmeedia platvorm Twitter oli teinud faktikontrolli USA presidendi Donald Trumpi kahele sõnumile, viidates, et Trump valetas, allkirjastas Trump neljapäeval korralduse, mis keelab sotsiaalmeedia platvormidel sellise kasutajate sõnumite tsenseerimise.

Trump ütles enne korralduse allkirjastamist, et tema eesmärk on kaitsta sõnavabadust suure ohu eest. Tema väitel kontrollib käputäis sotsiaalmeedia monopole USA-s avalikku arvamust ning neil on piiramatu võim kasutajate sõnumeid tsenseerida, keelata, kujundada, peita ja takistada, vahendab CNN.

Sotsiaalmeedia firmad omakorda on asunud sisu kontrollima ja tsenseerima, kuna sotsiaalmeedias levib palju valeinfot. President on varem süüdistanud sotsiaalmeedia firmasid konservatiivse sisuga arvamuste tsenseerimises. President ühtlasi lubas vastavalt oma korraldusele hakata sotsiaalmeediaga kohut käima.

Presidendi korralduses on ühtlasi ära toodud, et Google aitab Hiina võimudel oma kodanikke kontrollida, Twitter levitab Hiina propagandat ja Facebook teenib tulu Hiina reklaami pealt. Facebook, Twitter ja Google asja ei kommenteerinud.

Trump signs executive order targeting social media companies

President Donald Trump signed an executive order targeting social media companies on Thursday, days after Twitter called two of his tweets “potentially misleading.”

Kommentaarid
(Külastatud 886 korda, 1 külastust täna)