USA osariigi kuberner kutsus sõjaväe appi rahutusi maha suruma

USA Minnesota osariigi kuberner Tim Walz kutsus appi sisekaitse (National Guard) väeosad, et maha suruda Minneapolise linnas puhkenud rahutusi.

Mäsu puhkes linnas peale seda, kui esmaspäeval suri mustanahaline mees, kelle politseinikud olid kinni võtnud ja teda vastu maad surunud. Peale seda heitis mees hinge. Hilisemates rahutustes hukkus teadaolevalt veel üks inimene ja terved kvartalid põletati linnas maha, vahendab AP.

Minneapolises oli kavandatud uus mäsu neljapäeva õhtuks. Siis paluski kuberner sõjaväe appi korda looma. Linnas peatati mäsu tõttu trammi- ja bussiliiklus. Võimud soovitasid inimestel püsida kodus.

National Guard called to respond to Minneapolis violence

MINNEAPOLIS (AP) – Minnesota Gov. Tim Walz called in the National Guard on Thursday as looting broke out in St. Paul and a wounded Minneapolis braced for more violence after rioting over the death of a handcuffed black man in police custody reduced parts of one neighborhood to a smoking shambles.

Kommentaarid
(Külastatud 668 korda, 1 külastust täna)