Töötukassa prognoosib Soomele rekordilist töötust

Soome töötukassa YTK prognoosib rekordilist töötust, mis võib kerkida 15 protsendini. Töötutoetuste taotluste hulk on aprillikuus Soomes kümnekordistunud võrreldes eelmise aastaga.

Soomes oli märtsikuus registreeritud töötus 8,4 protsenti, aasta varem oli see 7,9 protsenti. Töötukassa YTK maksis aprillikuus töötushüvitisi 12 miljonit eurot enam kui eelmisel aastal, aga osa taotlusi on veel läbi vaatamata, vahendab Iltalehti.

YTK-l on Soomes 475 000 liiget, see moodustab üle 20 protsendi Soome palgasaajatest.

YTK ennustaa historiallista työttömyyttä koronakeväälle

YTK:n jäsenistön työttömyysaste voi nousta yli 15 prosenttiin. Ansiopäivärahahakemusten määrä on huhtikuussa kymmenkertaistunut viimevuotiseen verrattuna, selviää YTKbarometristä. Yleinen työttömyyskassa YTK arvioi, että sen jäsenistön työttömyysaste voi nousta ennätyksellisesti 15 prosenttiin. Arvio on tehty huhtikuussa saapuneiden työttömyyspäivärahahakemusten määrän perusteella. Jäsenistön työttömyysaste oli maaliskuussa 8,4 prosenttia ja vuotta aikaisemmin 7,9 prosenttia.

Kommentaarid
(Külastatud 740 korda, 1 külastust täna)