Taani kaotab enamuse koroonapiiranguid 8. juunil, aga hoiab piirid kinni

Taanis avatakse muuseumid, teatrid, kinod, lõbustuspargid ja loomaaiad 8. juunil. Kogunemiste piirang, mis praegu on 10 inimest, laieneb 30-50 inimeseni olenevalt üritusest.

Taanis avatakse kaubanduskeskused 11. mail ja söögikohad, kirikud ning koolid 11-15-aastastele õpilastele avatakse nädal hiljem, vahendab Daily Mail.

Baarid, ööklubid ja väiksemad kontserdipaigad avatakse millalgi augustis. Piirid, mis suleti välismaalastele 14. märtsil jäävad suletuks, aga otsus avamise kohta tehakse 1. juunil.

Mõned riigid nagu Suurbritannia pole siiani reisijatele piire sulgenud, kuigi uuringute põhjal on lennureisid ühed peamised koroonaviiruse levitajad. Samas Taanis läheb enamus inimesi tööle, kui seal järgitakse vahemaa ja hügieeni nõudeid.

Taani ametivõimud jälgivad olukorda tähelepanelikult ja kui ilmneb haiguspuhang, siis ollakse valmis taas kehtestama piirangud.

Taanis on olnud avatud toidupoed, apteegid ja muud poed, kus on suudetud vahemaad tagada. Samuti on saanud Taanis väljas jalutada. Lasteaiad ja algkoolid alustasid Taanis 15. aprillil ja juuksurid on samuti avatud. Alates epideemia algusest on Taanis tuvastatud 10 281 koroonaga nakatumist ja 514 koroonasurma.

Denmark will lift most of its remaining lockdown measures on June 8

Denmark will be reopening its museums, theatres, cinemas and zoos on June 8 Bars, nightclubs and smaller concert venues will have to wait until August The borders, closed to foreigners since March 14, remain shut for the time being Here’s how to help people impacted by Covid-19 Denmark will reopen museums, theatres, cinemas, outdoor amusement parks and zoos on June 8, the government said today, after months-long closures aimed at stemming the spread of the new coronavirus.

Kommentaarid
(Külastatud 372 korda, 1 külastust täna)