Suuremas osas Soomes on koroonaga nakatumisi väga vähe, valdav osa Uusimaal

Suuremas osas Soomes on koroonaga nakatumisi väga vähe, valdav enamus nakatumisi on Uusimaal. Nüüd loodetakse maakondades, et valitsus arvestab seda piirangute kaotamisel.

Paljudes kohtades on Soomes tuvastatud maikuu jooksul ainult mõni üksik nakatumine. Põhja-Karjalas, Ida-Savos ja Ahvenanmaal pole maikuus olnud ühtegi nakatumist, vahendab Yle.

Samas aga Helsingi ja Uusimaa on nakatumiste osas hoopis omaette klass. Seal on maikuus tuvastatud üle 1000 nakatumise. Soomes on koroonaviirus üha enam Helsingi ja selle ümbruse probleem.

Ka terviseameti peaarst Taneli Puumalainen tunnistas tänasel valitsuse pressikonverentsil, et neli viiendikku uutest nakatumistest on Helsingi ja Uusimaa piirkonnas. Teine suurem nakatumise piirkond on Soome loodeosas vastu Rootsi piiri.

Puumalainen ütles ühtlasi seda, et Soome nakatumiste tipp oli aprillikuus. Nüüd on juba kuu aega olnud väike langus. Viimase nädala jooksul pole mitmetes piirkondades olnud ühtegi nakatumist või on neid olnud mõni üksik.

Soomes pooldavad maakondade esindajad maakondlikke erisusi ja piiranguid. Ollakse arvamusel, et epideemia on olnud ainult Helsingi piirkonnas. Mujal aga on kärbest tapetud kuvaldaga ning see annab maakondades tunda. Uusimaal aga tahetakse saada endale maakondade jaoks mõeldud toetusi, kuna epideemia on löönud kõige valusamalt Uusimaad.

Kommentaarid
(Külastatud 240 korda, 1 külastust täna)