Suurem osa soomlasi põeb koroonat telekat vaadates ja vetsus istudes, aga neist eriti ei räägita

Avalikkuse ette jõuavad raskemad koroona-juhtumid, aga enamus põeb haigust kodus. Näiteks soome naisel Ullal oli poolteist nädalat lainetena kulgenud kõrge palavik, oksendamine, kõhuvalud ja kõhulahtisus. Teine poolteist nädalat kulus toibumise peale.

Naine sai haiguse oma mehelt, kel olid põdemise ajal kopsuprobleemid. Täiskasvanud pojal olid haigusnähud leebemad, vahendab Yle.

Naine vaatas haiguse ajal palju telekat, aga seal näidati vaid pilte intensiivraviosakondadest ja hingamisaparaatidest. See oli hirmutav. Samas polnud lugusid nendest, kes põdesid haigust kodus kergemal kujul. Tavalise vetsupotil istuva koroonapatsiendi lugu millegipärast meediat ei huvita.

Ulla kirjutas oma kogemusest eelmisel nädalal väljaandes Maaseudun Tulevaisuus. Tagasiside on olnud hea, kuna tavapärasemad haiguskogemused pakuvad samuti huvi. Naine tahtis kirjutada tavalisest koroonast, mille puhul on vetsupaberi lõppemine suurem oht kui hingamisaparaadi alla sattumine.

Koroonaviirus on reaalsus veel pikka aega ja enamuse jaoks on see nagu tavalise gripi põdemine. Enamus põeb nii, et vaatab kodus diivanil telekat. Meedias on sellest aga väga vähe juttu.

Soomlanna Ulla soovib kõigile kannatlikkust. Ta on märganud koroonaväsimust, millega kaasneb viha. Koroonaviirusega nakatunuid süüdistatakse ning poes vaadatakse iga inimest kui ohtu. Naine märgib, et see on ohtlik haigus, aga samas on inimene osa loodusest ja haigused käivad sellega kaasas. Sellega ei tohiks kaduda usaldus inimeste vahel.

“Suurin osa sairastaa sohvalla televisiota katsoen ja vessassa istuen” – normikoronasta toipunut Ulla Järvi toivoo arkisempaa uutiskuvastoa

Omakohtaista koronakokemusta saanut tiedetoimittaja toteaa epädramaattisten tarinoidenkin olevan tärkeää vertaistukea. Halikkolainen Ulla Järvi on jälleen vapaa kulkemaan. Maanantaina hän pääsi palaamaan töihin kolmen viikon kotieristyksen jälkeen. Tosin hiljaista lienee yhden naisen toimistollakin Salon IoT Campuksella. – On helpottavaa, kun tauti on sairastettu. En toki tiedä, millainen immuniteetti tästä syntyi.

Kommentaarid
(Külastatud 1,876 korda, 1 külastust täna)