Stjuardessi töö haigepõetaja oma vastu vahetanud soome kaunitar nuttis, kui töölt koju tuli

Kuivõrd Soomes on stjuardessid ja muu lennukipersonal saadetud sundpuhkusele, siis naasis kaunitar Maisa Torppa oma vana haigepõetaja ameti juurde. Ta kirjutab sotsiaalmeedias, kuidas nuttis, kui töölt koju tuli.

Praegu vanurite hooldajana töötav Torppa võrdleb seda tööd lennuki stjuardessi omaga. Ta kirjutab, kuidas mõlemad on keskastme töökohad, kuna stjuardess allub lennuki kaptenile ja hooldaja täidab arsti korraldusi. Mõlemal alal tegeletakse inimeste turvalisuse tagamisega. Sellega aga sarnasused lõppevad.

Ta kirjutab, et märkas juba hooldajaks õppimise ajal, kui halvasti mõned arstid hooldajatesse suhtuvad ja hooldajate omavahelised suhted olid kohati väga halvad. Lennunduses on olukord vastupidine. Seal suhtuvad piloodid lennuki meeskonna liikmetesse lugupidamisega ja hindavad kõigi tööpanust. Lennukis on kõigil väga hea enesetunne ja töökaaslaste ning keskkonna eest hoolitsetakse. Lennukitöölt tuli Torppa alati naerdes koju, aga eile hooldajatöö vahetusest koju tulles ta nuttis, kuna õhustik oli töö juures nii halb.

Maisa pakub välja, et hooldajatöös tuleks võtta eeskuju lennundusest. See tähendab, et kõikidesse tuleb suhtuda võrdselt hästi. Töötajate heaolu peegeldub otseselt klientide turvatundes, seda nii haiglas kui lennukis. Torppa kirjutab, et igatseb tagasi lennukitööle.

 

View this post on Instagram

 

Mä kirjoitan nyt aiheesta mistä ajattelin puhua julkisesti jo viime kesänä. Työ terveydenhuollon parissa ja ilmailualalla pitää molemmat sisällään hierarkiapyramidissa työskentelyä, eli on selvää että lääkäri johtaa potilaan hoitoa ja lentokoneen kapteeni on koneen päällikkö. Kummassakin alassa toimitaan näin turvallisuuden takaamiseksi. Siihen ne yhtäläisyydet kuitenkin sitten loppuvat. Huomasin jo lähihoitajaksi opiskeluaikana sen, kuinka huonosti osa lääkäreistä kohtelee hoitajia ja hoitohenkilökunnan keskinäinen dynamiikka on valitettavan useissa paikoissa todella huonoa. Ilmailussa tilanne on täysin päinvastainen. Lentäjät kohtelevat matkustamomiehistöä todella kunnioittavasti ja arvostavat matkustamomiehistön työpanosta. Lentäessä kaikilla on älyttömän hyvä fiilis ja työkavereista ja työympäristöstä pidetään hyvää huolta. Lentotyöstä tulen joka kerta hymyillen kotiin, kun taas eilen hoitotyövuorosta kotiin palatessa itkin, koska yhteishenki työpaikalla oli niin huono. Hoitoalan tulisi ottaa mallia ilmailualasta. Vaikka on selkeä määräämisjärjestys, tulee kaikkia työyhteisön jäseniä kohdella tasavertaisesti. Työhyvinvointi on suoraan verrannollinen potilasturvallisuuteen ja lentokoneessa matkustajien turvallisuuteen. Asenne ja kunnioitus työkavereita kohtaan kuntoon jokaisella työpaikalla! Yhteen hiileen puhaltaminen tuo ne parhaat työtulokset. Kaipaan aivan älyttömästi takaisin mun omaan vakityöpaikkaan. Olen puhunut 🙏🏼 #työhyvinvointi

A post shared by Maisa Torppa (@maisatorppa) on

Kommentaarid
(Külastatud 764 korda, 1 külastust täna)