Soomes suvel ööklubisid ei avata ning veini ei tohi kaasa müüa

Soome valitsuse info kohaselt suvel ööklubisid ei avata. See on nii, sest söögikohad peavad uksed sulgema hiljemalt kell 23 ning alkoholi ei tohi müüa viimase tunni ajal.

Kuigi söögikohad avatakse juunikuu algul, piiratakse nende tegevust sügiseni välja. Opositsioon võrdleb seda keeluseadusega, vahendab Iltalehti.

Opositsioonile ei meeldi ka see, et veini ei tohi kaasa müüa ning söögikohtade käibemaksu ei alandata. Põlissoomlaste esindajad kutsuvad seda Une-Mati (Nukkumatti) valitsuseks, mis puistab rahvale uneliiva silma. See tuleb asjaolust, et valitsus soovib kella 22-ni piiratud alkoholi müügiga anda mõista, et siis on aeg magama minna.

Yökerhokesä on peruttu eikä viinejä myydä ulos – oppositio ryöpyttää hallitusta Nukkumatiksi ryhtymisestä ja kieltolain säätämisestä

Kipakka ja kiihkeä. Näin voi kuvailla hallituksen ravintoloita koskevasta poikkeuslakiesityksestä eduskunnassa käytyä lähetekeskustelua. Yökerhokesä on peruttu. Siltä vahvasti näyttää, koska ravintoloiden pitää laitaa ovensa säppiin kello 23, eivätkä ne saa myydä alkoholia viimeisen aukiolotuntinsa aikana. Asiakkaille on kerrottava koronavirusepidemiasta ja taattava näkyvä mahdollisuus käsien pesuun ja desinfiointiin.

Kommentaarid
(Külastatud 706 korda, 1 külastust täna)