Soomes saab kaardilt vaadata, kus inimesed on kõige enam koroonat põdenud

Soomes alustas tegevust inimeste vabatahtlik veeb Omaolo, kuhu saab edastada info läbi põetud haiguse või enesetunde kohta.

Kui portaali sisestada info võimaliku koroonaga nakatumise kohta, siis saab juhised ravi kohta. Terviseamet avaldas veebis Nähtude kaardi (Oirekartta), kuhu kantakse Omaolo veebi kaudu sisestanud andmed. Kaardile kantakse vaid need andmed, mille puhul on Omaolo teenuses soovitatud pöörduda arsti poole, vahendab Yle.

Nähtude kaardil on toodud haigusnähtude arv 100 000 elaniku kohta. Kaardil pole omavalitsusi, kus nähtude arv on väiksem kui 5. Nähtude kaarti uuendatakse iga päev kell 12. Inimeste enda teatatud info haigusnähtude kohta aitab hinnata haiguse levikut.

Omaolo

Omaolo on uusi digitaalinen sote-palvelu, joka auttaa sinua arvioimaan hoidon tai palvelun tarvettasi ja ohjaa suoraan oikean avun tai tuen piiriiin.

Kommentaarid
(Külastatud 428 korda, 1 külastust täna)