Soomes on hakatud koroonakriisi ajal suvilaid rabama, kaubaks lähevad ka vanemad suvilad

Soomes on hakatud nüüd koroonakriisi ajal suvilaid rabama ja kaubaks lähevad isegi vanemad 1970ndatel ehitatud suvilad, mille müügiga oli varem raskusi.

Välismaa reiside asemel on Soomes nüüd pööratud pilgud rohkem kodumaale ja ollakse valmis Soomes ringi reisima. Paljud on soetanud omale suvila, vahendab Taloussanomat.

Suvilaid on ostetud aktiivselt kogu tänavuse kevade jooksul. Kõige enam on suvilate müük kasvanud Pirkanmaal, kus kasv on võrreldes eelmise aasta sama ajaga 82 protsenti. Pirkanmaal on müüdud esimese nelja kuuga 51 suvilat.

Suvilate müük on kasvanud ka mujal, Lõuna-Karjalas (78 protsenti), Kainuus (70 protsenti), Kymenlaaksos (70 protsenti) Uusimaal (60 protsenti) ning Päijät-Hämees (55 prosenti).

Suvilaid ostavad põhiliselt lastega pered ja need keskealised inimesed, kelle lapsed on kodust lahkumas. Enne koroonakriisi reisisid lastega pered palju välismaal, aga nüüd ollakse valmis rohkem kodumaal olema. Kui varem suvilaid üüriti, siis nüüd tahetakse osta.

Suvilate puhul makstakse küsitavat hinda ja isegi ei tingita. Müügis on erineva taseme ja hinnaklassiga suvilaid. Kaubaks lähevad isegi need, millest varem oli raske lahti saada. Paljud on valmis maksma suvila eest 100 000-150 000 eurot. Selle raha eest saab Soome lõunaosas suvila isegi järve ääres.

Jopa 1970-luvun kesämökit käyvät nyt kaupaksi – moni on valmis maksamaan yli hintapyynnön

Mökkikauppa on hyvässä lennossa. Kaupaksi menevät nyt nekin kohteet, joiden myyntiajat olivat aiemmin pitkiä, kuten vaatimattomat 1970-luvun kesämökit. Koronakriisi on saanut monet suuntaamaan katseensa ulkomaanlomien sijaan kotimaanmatkailuun, ja yhä useampi on päätynyt hankkimaan kesämökin. Mökkikauppa onkin käynyt koko maassa vilkkaana kevään aikana. Loma-asuntojen myyntimäärät kasvoivat tammi-huhtikuussa eniten Pirkanmaalla, jossa kasvua vuoden takaisiin määriin oli 82 prosenttia.

Kommentaarid
(Külastatud 383 korda, 1 külastust täna)