Soomes leevendatakse üle 70-aastastele kehtestatud piiranguid

Soome sotsiaal- ja terviseministeerium ning terviseamet tahavad leevendada üle 70-aastastele kehtestatud piiranguid. Seni on neil soovitatud olla kodus ja mitte kellegagi kohtuda.

Nüüd tahetakse leevendada nõudeid nii, et vanurid saavad kohtuda lähedastega välitingimustes. Vanuritel lausa soovitatakse kodust välja minna, vahendab Ilta-Sanomat.

Lähedastega kohtudes tuleb vanuritel aga järgida 2-meetrist vahemaad ja muid hügieeninõudeid. Füüsilist lähedust teistega soovitatakse vanuritel jätkuvalt vältida. Täpsemad juhised ja soovitused vanuritele peaks valmima lähiajal.

Vanurid tahetakse kodust välja lasta, kuna vähene liikumine on samuti oht tervisele. On hea liikuda väljas, aga ilma füüsiliste kontaktideta. Soomes on ligi 880 000 inimest vanuses üle 70 eluaasta. Muid riskigruppi kuuluvaid inimesi on ligi 200 000.

Soome valitsus vaatab vanureid puudutava olukorra üle uuesti juunikuu lõpus. Kui haiguse levik suureneb, siis võidakse piiranguid uuesti karmistada.

STM valmistelee uuden ohjeistuksen yli 70-vuotiaille – läheisiä saa tavata ulkona, turvaväliin tiukennus

Uuden ohjeistuksen taustalla ovat sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikön Kirsi Varhilan mukaan kansanterveydelliset syyt. Sosiaali- ja terveysministeriö päivittää hallituksen linjauksen pohjalta yli 70-vuotiaita koskevaa toimintaohjettaan. STM julkisti 19. maaliskuuta toimintaohjeen, jonka mukaan yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään koronaepidemian vuoksi erillään muista ihmisistä ja välttämään liikkumista kodin ulkopuolella. Nyt ikäihmisiä suorastaan kannustetaan liikkumaan kotinsa ulkopuolelle.

Kommentaarid
(Külastatud 164 korda, 1 külastust täna)