Soomes ilmus linnatänavale karu

Soomes Kouvolas ilmus linnatänavale karu. Uudishimulike inimeste tõttu oli raskendatud karu minema peletamine Myllykoski rajoonist.

Karu ilmus linna esmaspäeval kella 20 ajal. Politsei andmetel oli kohal kümneid autosid, mille akendest karu vaadati ja sellega takistati karu peletamist, vahendab Yle.

Politseil pole infot, miks karu elumajade vahele ekslema tuli. Karu aeti minemas pooleteise tunni jooksul. Karu peletamisele aitasid kaasa kohalikud jahimehed.

Karu ilmumine elurajooni on küllalt haruldane. Möödunud aastal oli selliseid juhtumeid 40. Tegemist on enamasti noorte aasta vanuste loomadega, kes tulevad toitu otsima. Karude arvukus on Soomes kasvanud, seetõttu satub neid üha enam linnadesse.

Karud ärkasid tänavu talveunest suhteliselt vara. Karuemad on koos väikeste poegadega ja pesakonnast eraldunud vanemad loomad otsivad omale uut elukohta. Toitu on aga metsast veel vähe saada. Marju veel metsas pole.

Linna sattunud karu enamasti magama ei panda. Karu aetakse minema koerte abil, kas põllule või metsa. Karu ilmumisest elurajooni tuleks teatada telefonil 112.

Kun asuinalueelle ilmestyi karhu, paikalta jouduttiin häätämään karhun lisäksi kymmeniä uteliaita asukkaita: “Väkeä oli kuin pipoa”

Uteliaat ihmiset häiritsivät karhun poishäätämistä asuinalueelta Kouvolan Myllykoskella. Yllätys oli melkoinen, kun Mikko Alhqvist ajoi autolla Kouvolan Myllykoskella Saviniemen kohdalla maanantai-iltana noin kello 21. Karhu juoksi auton ohi kymmenen metrin päästä. Tällä alueella oli asutusta ja pieni metsä. – Karhu oli sattumoisin siinä automatkan varrella. Samalla huomasin, että paikalla oli väkeä kuin pipoa.

Kommentaarid
(Külastatud 1,097 korda, 1 külastust täna)