Soomes 2-aastase lapse tapnud naine suri eeluurimisvanglas – valvureid kahtlustatakse ametialases hooletuses

Politsei kahtlustab Vantaa vangla töötajaid ametialases hooletuses, kuna eeluurimisvanglas suri veebruaris 35-aastane naine, kes oli tapnud oma 2-aastase lapse.

Politsei kahtlustab, et vangla töötajad ei valvanud naist piisavalt hästi. Politsei tahab välja selgitada, kuidas oli võimalik, et naine suri, vahendab MTV.

Politsei info kohaselt uuritakse seda, kas valvurid tegid vanglas midagi valesti. Politsei pole avalikustanud, kas kahtlusaluseid on üks või mitu. Samuti pole teada, kas uurimine viib süüdistuse esitamiseni.

Naine oli ülekuulamisel rääkinud, et pärast lapse tapmist tahtis ta ka ennast ära tappa. Eeluurimisvanglas olnud Briti kodanikust naist kuulati enne tema surma mitu korda üle. Naise väitel algas kõik sellest, et kohus otsustas lapse jätta tema juurde vaid kahel ööl nädalas, samas kui isa juurde määrati laps 5 ööl nädalas.

Naine rääkis, et tõi pärast kohtuotsust ühel jaanuarikuu reede õhtul lapse lasteaiast koju. Ta võttis ühel ööl padja ja surus selle lapsele näole, pärast mida kasutas veel nuga. Pärast seda oli naine üritanud ennast eri moel ära tappa.

Enne eeluurimisvanglat oli naine olnud enesetapukatse tõttu haiglas. Politsei ei avalikustanud naise surma põhjust, kuna naine ei surnud kuriteo tagajärjel.

Kommentaarid
(Külastatud 2,945 korda, 1 külastust täna)