Soome valitsus otsustas: kodumaal võib reisida, kui järgida tervise- ja turvanõudeid

Soome valitsus oli seni soovitanud vältida reisimist nii kodu- kui välismaal, aga nüüd muudeti soovitust kodumaa osas, mille kohaselt võib kodumaal reisida, kui järgida tervise- ja turvanõudeid.

Turismiettevõtted peavad tagama oma tegevusega nakatumise ärahoidmise. Valitsus tegi asja kohta kirjaliku otsuse reedel, 29. mail.

Kodumaise turismi avamine on mõistlik otsus, märkis majandusminister Mika Lintilä. Turismi abil tahetakse saada Soome majandus taas käima. Soome turisimisektor on koroonakriisis tugevalt kannatanud ning kodumaise turismiga loodetakse seda turgutada. Haiguse oht pole möödas, mistõttu peavad nii turistid kui turismiettevõtjad olema väga ettevaatlikud.

Sisemaise turismiga pole oodata epideemia levimist ega tervishoiu koormamist. Samas peab olema valmis olukorraks, kus tehakse piirkondlikke otsuseid peale ohutaseme tõusu.

Turismi juhised näevad ette reisimise vältimist haigena. Kui ilmnevad haigusnähud, tuleb võtta ühendust asukoha arstiabiga. Riskigruppi kuuluvatel isikutel on soovitav arutada reisimise asja oma arstiga.

Reisi ajal tuleb vältida füüsilisi kontakte ning hoolitseda käte- ja köhimishügieeni eest. Turismiettevõtjad peavad erilist tähelepanu pöörama koristusele ning koolitama töötajaid. Kui turismiasutuses tuvastatakse nakatumine, siis teeb otsuse vastava piirkonna nakkushaiguste arst.

Välismaale reisimist on soomlastel soovitav jätkuvalt vältida, välja arvatud vältimatutel asjaoludel.

Kommentaarid
(Külastatud 219 korda, 1 külastust täna)