Soome terviseameti esindaja ütles välja numbri, millal koroona osas muututakse taas valvsaks

Soome terviseameti tervishoiu osakonna juhataja Mika Salminen ütles, et praegu liiguvad asjad Soomes seoses koroonaga positiivses suunas. Kuus nädalat on olnud langus nii päevastes kui nädalastes nakatumistes.

Salminen tunnistas, et koroona nakatumiste vähenemise kiirus oli isegi üllatav. Ta ütles, et kui piirangud kehtestati, siis loodeti, et epideemiat suudetakse piirata, et see päris kontrolli alt ei väljuks. Piirangute mõju on aga olnud parem kui algul osati arvata, vahendab MTV .

Salminen ütles, et tulevik näitab, kui madalale suudetakse nakatumised alla tuua. Tema väitel olukord muutub, kui ühiskonda alates juunikuust avatakse. Siis jälgitakse, et ei tuleks tagasilööke. Samuti peab olema valmis nakatumiste arvu kasvuks. Kui nakatumisjuhtumite arv hakkab kasvama, siis tuleb sellele reageerida.

Kui numbrid on väiksed, siis ei kujuta mitmekordne kasv endast suuremat ohtu. Aga kui pärast vaiksemat nädalat tuleb järsku 150 uut nakatumist, siis muututakse valvsaks.

Kommentaarid
(Külastatud 2,938 korda, 1 külastust täna)