Soome presidendi juhtimisel arutatakse elu pärast koroonakriisi

Soome president Sauli Niinistö korraldab täna Naantali Kultaranta residentsist virtuaalse arutelu, mille teema on elu peale koroonakriisi.

Arutelu kantakse otse üle kell 18.15 Yle TV1 kanalil ja internetis Areenas. Tänavu on arutelu virtuaalne, vahendab MTV.

Otseülekandes arutatakse, kuidas saada hakkama pärast koroonaepideemiat. Arutatakse ka seda, kuidas Soome saab maailmas toimuvat mõjutada.

President Niinisto ise ütles, et üks oluline muutus on Hiina ja USA pingete suurenemine. Euroopa Liidus aga tõusevad majanduslikud probleemid. Saksamaa ja Prantsusmaa on heaks kiitnud 500 miljardi euro suuruse abipaketi neile riikidele, mis kannatasid enim kroonakriisis. Euroopa Liidu riigid on eriarvamusel, kas hädas riikidele peaks andma abi või laenu.

Kultaranta arutelusid on presidendi juhtimisel korraldatud alates 2013. aastast. Varem on teemadeks olnud Soome välis- ja julgeolekupoliitika, demokraatia olukord, Venemaa areng ning küberjulgeolek. Artueludel osalevad nii kodu- kui välismaised asjatundjad ja otsustajad.

Tänavu osalevad aruteludes teiste seas Soome eurovolinik Jutta Urpilainen, Nokia ja F-Secure juhatuse esimees Risto Siilasmaa ja endine peaminister Esko Aho. Arutelu lõpetab president Niinistö, parlamendi esimehe Matti Vanhaneni ja peaminister Sanna Marini debatt.

Kommentaarid
(Külastatud 200 korda, 1 külastust täna)