Soome põhjaosas löödi kevade soojarekord – 21,9 kraadi

Soome põhjaosas Oulus löödi täna pühapäeval, 24. mail kevade soojarekord, mis oli 21,9 kraadi. Soomes kestab soe ilm ja järgmine nädal toob igapäevaselt ligi 20 kraadi sooja.

Soomes oli kevad hiline, sooja oli vähem kui tavapäraselt, aga nüüd on soojakraadid normi piires. Järgmine nädal on muidu kuiv, aga nädala keskel on oodata hoovihma, vahendab Yle.

Soome lõuna- ja keskosas on päeval oodata valdavalt 20 kraadi sooja. Teisipäev on kõige soojem, mil Soome põhjaosas on oodata 20 kraadi ja lõunaosas 22 kraadi. Lapimaal on oodata 15 kraadi sooja.

Lapimaal on veel 80 cm lund maas, mis tähendab, et lume sulamine võib kaasa tuua üleujutusi. Järgmise nädala lõpuks on oodata uut soojalainet, mis tähendab, et koolide lõpetamine tuleb suviste soojakraadidega. Koroonapiirangute tõttu aga suurt tähistamist seekord ei tule.

Kevään lämpöennätys 21,9 astetta Oulussa – ensi viikollakin kiikutaan 20 asteen tuntumassa

Koulujen päättäjäisviikonlopulle on tiedossa kesäisiä lämpötiloja. Kevään lämpöennätys rikottiin jälleen, kun sunnuntaina Oulussa mitattiin 21,9 celsiusastetta. Ylen meteorologin Matti Huutosen mukaan sää jatkuu lämpimissä merkeissä ja 20 asteen rajapyykki tulee alkavalla viikollakin rikkoutumaan. – Nyt ollaan toukokuun kylmän alun jälkeen lähellä keskimääräisiä loppukuun lukemia. Kevääksi 20 asteen ylitys tapahtui harvinaisen myöhään, Huutonen sanoo.

Kommentaarid
(Külastatud 134 korda, 1 külastust täna)