Soome põhjaosa viimased koroonaga nakatumised on tulnud kõik Rootsist

Soome põhjaosa Pohjanmaa koroonaviirusega nakatumised on viimase kuu aja jooksul tulnud kõik Rootsist, kuna Rootsis on viirust rohkem kui Soomes.

Asjast rääkis intervjuus Ylele Vaasa keskhaigla nakkushaiguste peaarst Juha Salonen. Seetõttu peavad Rootsi reisivad soomlased olema väga ettevaatlikud.

Salonen märgib, et välismaalt tulles peaks järgima karantiini reegleid isegi siis, kui haigusnähtusid pole. Kui ilmnevad haigusnähud, tuleks lasta end testida. Rootsist on saanud üks koroonaviiruse epitsentreid Euroopas.

Rootsi kerkis eelmisel nädalal maailmas kõige suurema koroonaviiruse surmadega maaks, kui arvestada rahvaarvu. Rootsi koroonastrateegia on püüelnud nn karjaimmuunsuse suunas, aga viimaste uuringute järgi on Stockholmi piirkonnas antikehadega inimesi vaid 7 protsenti. Karjaimmuunsuse jaoks peaks olema immuunseid inimesi vähemalt 70 protsenti. Paljud riigid on keeldunud Rootsi turiste sisse laskmast. Rootslased aga kurdavad, et neid diskrimineeritakse.

Senaste veckornas coronafall i Österbotten kommer från Sverige – infektionsläkare: “De som varit utomlands ska hålla sig i karantän”

De som under den senaste månaden har testat positivt för corona i Österbotten har smittats i Sverige. Det gäller också personen som konstaterades vara smittad av corona under veckoslutet. Patienten som testade positivt hade smittats under en resa i Sverige och det positiva testresultatet är det första på elva dagar.

Kommentaarid
(Külastatud 195 korda, 1 külastust täna)