Soome pereisa ja pereema viidi koroona tõttu intensiivravile, lastekaitse päästis lapse

Soome pereisa Timo oli koroona tõttu intensiivis neli päeva ja tema astmahaige naine pandi hingamisaparaadi alla. Pereisa on tänulik lastekaitsele, kes võttis enda hoole alla 11-aastase lapse.

Kui Timo ja tema naine kiirabiga haiglasse viidi, siis võttis lastekaitse 11-aastase tütre enda hoole alla. Haiglas pandi naine ja mees intensiivravi osakonda, aga laps pääses nakatumisest. Pereisa kiidab Soome arstiabi ja sotsiaalhoolekannet, eriti aga lastekaitset. Pere sai raskes olukorras kiiresti abi, vahendab Ilta-Sanomat.

Timo ütles asjast rääkides, et tundis, et on õnnelik, et haigestus Soomes. Vanemad toibuvad praegu haigusest ja tütar elab kuni kooliaasta lõpuni maja ülakorrusel.

49-aastane Timo tundis esimesi haigusnähtusid nagu köha aprilli lõpus. Päev hiljem pühapäeval helistas ta koroona infotelefonile ning tegi Vantaal Peijase haiglas ära drive-in koroonatesti. Esmaspäeval tuli Maisa rakenduse kaudu teade, et testi tulemus oli positiivne. Samal nädalavahetusel haigestus veel viis töökaaslast.

Astmahaige naine tundis esimesi haigusnähtusid neljapäeval ja ka tema oli haigestunud. Järgmisel esmaspäeval kutsus Timo juba kiirabi. Haigus oli kiiresti edasi arenenud ja põhjustas hingamisraskusi. Naise astma läks väga hulluks. Kui naine kiirabiga ära viidi, oli mehel tugev köhahoog ning ta kaotas teadvuse. Ta suudis kutsuda endale kiirabi ja helistada veel lastekaitsesse, kuna 11-aastane laps oli jäämas üksi koju.

Tütar sai lastekaitse kaudu öömaja. Timo ja tema naise olukord aga halvenes haiglas veelgi ning nad viidi üle Espoo Jorvi haiglasse. Jorvi haigla spetsialiteet on muu hulgas kopsuhaigused. Jorvi haiglas pagutati nad intensiivravi osakonda. Timo oli seal neli päeva, naine ligi kaks nädalat. Naine pandi hingamisaparaadi alla. Timol saadi hapnik organismis kontrolli alla, kui ta lamas kõhuli – see on kopsudele parem asend.

Timole anti haiglas lisahapnikku ja sellest piisas. Ta sai haiglast koju, aga naine on ikka veel haiglas. Ta pääseb koju, kui olukord paraneb. Kui Timo koju sai, siis tuli koju ka tütar, kes on kuni suveni koolis kaugõppel. Tütar oli ilma vanemateta nädal aega. Kuigi Timo on tervenenud, pole tema vorm veel kaugeltki endine. Ta hakkab kergesti hingeldama. Ta on veel mitu nädalat kodus haiguslehel, kuna kehvas seisus ei saa tööle naasta.

Mees kiidab Soome meditsiini, mis oli igati tasemel. Tal oli hea meel, et sai olla haiglas naisega lähestikku. Ta pääses ravile kohe, ilma mingi viivituseta. Timo märgib, et koroona on tõsine asi, millega ei saa mängida. See on nõudnud palju inimelusid.

Timo päätyi vaimonsa kanssa koronateholle, 11-vuotiaalle löytyi turva sosiaalihuollosta: “On hienoa, että sairastuin Suomessa”

Timo Autio oli teholla neljä päivää ja hänen astmaa sairastava vaimonsa päätyi hengityskoneeseen. Autio pitää saamaansa hoitoa erinomaisena. Korona mullisti Timo Aution perheen kevään. Kun Autio ja hänen vaimonsa kiidätettiin ambulansseilla sairaalaan, 11-vuotias tytär sai hätämajoituksen lastensuojelun kautta. Sairaalareissu vei molemmat teho-osastolle, mutta tytär selvisi onneksi ilman koronatartuntaa.

Kommentaarid
(Külastatud 3,799 korda, 1 külastust täna)