Soome maksuamet soovitab eeltäidetud tuludeklaratsioonis vähemalt mõned kohad üle vaadata

Tänasel teisipäeval on Soomes esimene tulu deklareerimise tähtaeg. Soome maksuamet soovitab eeltäidetud tuludeklaratsioonis vähemalt mõned kohad üle vaadata – need on tulud, mahaarvamised ja pangakonto number.

Märtsi- ja aprillikuu jooksul said eeltäidetud tuludeklaratsiooni ligi 5 miljonit Soome palgasaajat ja pensionäri. OmaVero veebis käib andmete kontroll kiiresti. Kui deklaratsiooni tuleb täiendada, näiteks lisada mahaarvamisi, siis tuleks vajalikud andmed välja otsida, vahendab Talouselämä.

Valdaval enamusel Soome maksumaksjatest on kõik andmed juba õiged. Andmete õigsus on maksumaksja vastutusel. Seetõttu tasub andmed üle kontrollida ja kui need on õiged, pole vaja midagi teha.

Kui deklaratsiooni tuleb täiendada, saab abi vero.fi veebist, maksuameti chatist ja sotsiaameedia kanalitest. Chat töötab argipäevadel tööajal ja maksudeklaratsioonide esitamise nädalal esmaspäevadel ja teisipäevadel kella 19-ni.

Lisaks tuludele ja mahaarvamistele tuleks üle vaadata oma andmed. Oma pangakonto number tasub üle kontrollida, kui on lootust saada maksutagastusi. Kinnisvaramaksu kohustus tasub samuti üle vaadata, kuigi maksu maksmise tähtpäev on hiljem. Kinnisvaramaksu teated saadeti välja märtsikuus. Kinnisvara puhul tuleb samuti teha muudatused OmaVeros. Muudatuste tegemise tähtaeg on 5. mai. Enamusel on kinnisvaramaksu tähtaeg augustis ja oktoobris.

Veroilmoitusten määräpäivät alkavat nyt – Näin tarkistat tärkeimmät kohdat

Tänään tiistaina on palkansaajien ja eläkkeensaajien ensimmäinen veroilmoittamisen määräpäivä, mikä tarkoittaa, että nyt kannattaa tarkistaa Omaverosta oma esitäytetty veroilmoitus.

Kommentaarid
(Külastatud 2,600 korda, 1 külastust täna)